Program HSP-ovog kandidata za načelnika Velike Ludine

HSP-ov kandidat za načelnika Općine Velika Ludina, Dario Hegel, kao svoju prednost pred ostalim kandidatima ističe dugogodišnju aktiviranost na rukovodećim funkcijama u brojnim udrugama na području ove općine. Također, ima dugogodišnje političko djelovanje, naime u HSP-u je od 21.godine, a u posljednje četiri godine bio je vijećnik u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije. „Zalagao sam se za potpore u poljoprivredi, sufinanciranje prijevoza učenika, školske kuhinje, za obnovu i održavanje cesta, te niz drugih projekata. Na moje inzistiranje i zalaganje, pronašao se model za rekonstrukciju ceste u Vidrenjaku. Isto tako, uspio sam dogovoriti županijska sredstva za obnovu tribina na nogometnim terenima NŠK Sokol“ – naglasio je Hegel.

U budućnosti, kao načelnik općine, vidi prostora za još transparentnije poslovanje općine. „Kao prvu mjeru ću aktivirati aplikaciju putem koje se mogu vidjeti sve isplate iz općinskog proračuna za pravne i fizičke osobe. Maksimalno želim da se koristi novac iz EU fondova, jer bez njih nema velikih razvojnih projekata, poput obnove komunalne infrastrukture. Komunalno poduzeće Ludina d.o.o. pretvorit ću u ozbiljnije poduzeće, gdje bi sami brinuli o održavanju zelenih površina, nerazvrstanim cestama, zimskoj službi i pogrebnim uslugama. Također, poticati ću poljoprivredu i gospodarstvo. OŠ Ludina želim pomoći u nabavi najbolje i najmodernije opreme za bolji rad, a pomoći želim i u obnovi sakralnih objekata.

Nužno je povećati izdvajanja za vatrogastvo jer nužno je da nam vatrogasna oprema i vozila služe svrsi, a sada su neka starija preko 30 godina. Također, želim poticati i pomagati u radu ostalih udruge, posebice Kulturno-umjetničkog društva zbog očuvanja kulturne baštine i starih hrvatskih običaja. Umirovljenicima, po socijalnim kriterijima, želim osigurati isplatu božićnice i uskrsnice.

Što se tiče sporta, zalažem se za izgradnju sportske dvorane i nogometnog terena sa umjetnom travom, te sportskog centra za građane.“ – istaknuo je Dario Hegel, HSP-ov kandidat za načelnika Velike Ludine.