Krenuli radovi na kanalizacijskoj mreži dijela Polakove, Vinogradske Mikulanice i Ulice Ivana Pergošića

Započeli su radovi na projektu izgradnje sustava odvodnje u Ulici dr. Polaka, Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici.

U sklopu izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini 2,3 kilometra izvest će se i precrpna stanica koja će omogućiti funkcioniranje sustava odvodnje prema već izgrađenoj kanalizaciji u Polakovoj ulici. „Krenuli smo s izgradnjom precrpne stanice uz vodotok Kozarac koja će omogućiti daljnje radove na izgradnji mreže. Ovaj dio grada je gusto naseljen pa nam je ona iznimno važna.  Očekuje se da će se na ovu mrežu priključiti 120 korisnika. Radove izvodi tvrtka Kapitel, a provodit će se ove i iduće godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,4 milijuna kuna, a financirat će se iz prikupljenih sredstava za razvoj Moslavine d.o.o., gradskog i proračuna Hrvatskih voda. Tijekom ove godine planiraju se realizirati radovi u vrijednosti 3,5 milijuna kuna, od čega će se 1,2 milijuna kuna izdvojiti iz Proračuna Grada Popovače.“- pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Također, u pripremi je raspisivanje natječaja za izgradnju kanalizacijske mreže Veliko Brdo, ul. Bana Jelačića, Radnička. „Prva faza odnosi se na Radničku ulicu, jer samom izgradnjom ove mreže omogućili bi spajanje na postojeću u Sisačkoj ulici.“ – objasnio je gradonačelnik.

Ove godine naše komunalno poduzeće Moslavina d.o.o. očekuje i potpisivanje ugovora za Aglomeraciju s Hrvatskim vodama. „Nadamo se da su sve predradnje obavljene i da će se tim potpisivanjem ugovora omogućiti u sljedeće četiri godine izgradnja 54 kilometra kanalizacije te izgradnja pročistača u Potoku koji će preuzeti odvodnju s područja cijeloga grada te će se znatno poboljšati kvaliteta življenja i zaštita prirode.“ –   zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.