Pjevači i plesači pomažu kolegama s Banovine

Pjevači i plesači iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, u proteklih su se mjesec dana uključili u inicijativu „Notama zajedno od srca srcu“.  Riječ je o akciji prikupljanja pomoći članovima različitih pjevačkih i plesnih skupina Sisačko moslavačke županije koji su stradali u razornim potresima, a koju su pokrenule članice VA LIPE iz Siska. 

Prikupljaju obiteljske pakete koji mogu sadržavati sve što je potrebno za kućanstvo, a što nije lako pokvarljivo. Donacije se skupljaju unutar društva te se potom dostavljaju inicijatorici akcije Lidiji Bubalo koju je moguće kontaktirati na e-mail: lida.bubalo@gmail.com, te na broj 098 766 707.

„Dosadašnjim donacijama smo uspjeli sakupiti pomoć i time darivali 217 članova pjevačkih i plesačkih skupina SMŽ i bez obzira što je u najavi još donacija, htjele bi se još jednom u ime ansambla LIPE i ovih ljudi zahvaliti svim dosadašnjim donatorima koji su nam u tome pomogli i poručiti kako idemo dalje. Lavinu emocija koju smo doživjele dijeleći te pakete zaista je teško opisati.“ – ističu iz VA LIPE.

Sama akcija bi, nakon epidemioloških mjera te dovođenja stanja u županiji u normalu, razvila se u projekt koncerta gdje bi se okupila društva koja su sudjelovala te na taj način pjesmom podržala članove društva iz Sisačko-moslavačke županije.