Novčane pomoći građanima Popovače čiji su objekti oštećeni potresom

Temeljem odluke Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa isplaćivat će se novčana pomoć kućanstvima i samcima čije su nekretnine stradale u potresima 28. i/ili 29. prosinca 2020. te naknadnim potresima, na području Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije i Karlovačke županije.

Novčana pomoć će se isplatiti u različitom iznosu za kategoriju kućanstvo i kategoriju samac. Novčana pomoć će se isplatiti podnositeljima zahtjeva (za kućanstva i samce) koji su na dan 28. i/ili 29. prosinca 2020. godine imali prijavljeno prebivalište ili boravište na adresi nekretnine oštećene u potresu.

Kako ističu iz Hrvatskog Crvenog križa, iznos novčane pomoći ovisit će o broju prikupljenih i odobrenih zahtjeva te prikupljenim sredstvima. Onima koji zadovoljavaju kriterij, novčana pomoć bit će isplaćena na tekući račun ili na zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte (u prostorijama poštanskog ureda ili poštanskom uputnicom na adresu trenutnog smještaja).

Građani Grada Popovače čiji su objekti oštećeni potresom Zahtjeve za isplatu jednokratne novčane pomoći mogu preuzeti odnosno predati do 19. veljače 2021. u prostorijama Turističke zajednice Grada Popovače na adresi Trg grofova Erdodyja 5 u Popovači. Ispunjeni zahtjevi  mogu se i samostalno poslati poštom na adresu Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16, 10000 Zagreb.