Uspješno završen program besplatnog klizanja u Popovači

U organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače, tijekom zimskih školskih praznika djeci je svakodnevno bilo na raspolaganju mobilno klizalište ispred Doma kulture.

Klizalište je u periodu od 31 dan, tijekom 12 sati dnevno koristilo 354 klizača, uglavnom djece, iskoristivši preko 2500 sati klizanja.

Aktivnost klizanja organizirana je u vrijeme pandemije korona virusa, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera omogućivši time djeci sigurnu, zdravu i dinamičnu aktivnost, prije svega boravak na svježem zraku kada su im svi ostali sadržaji bili uskraćeni.

Cilj aktivnosti bio je stjecanje novih znanja i vještina u okviru sportske rekreacije kojom prilikom je veliki broj djece po prvi put imao doticaj sa klizačkim sportom, a uvjerenja smo da je isto mnoge potaknulo da zavole ovu vrstu rekreacije te ih potaknulo na daljnje usavršavanje klizačkih koraka. Pozitivni učinci ove popularne, atraktivne te svoj djeci dostupne aktivnosti mjerljivi su kroz psihomotorne, kardiopulmonalne, antropološke i sociološke aspekte. Pozitivni učinci ove aktivnosti sagledivi su kroz prizmu da ulaganje u sportsku aktivnost djece predstavlja investiciju koja se vraća kroz zdravstvene, radne, edukativne i spoznajne efekte.

Veliki interes, odaziv i zadovoljstvo korisnika ponuđenim sadržajem klizanja u specifičnim zimskim okolnostima lišenim uobičajenih adventskih sadržaja, siguran su pokazatelj da je program besplatnog klizanja opravdao i postigao svoj cilj.