Porast nezaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem mjeseca prosinca 2020.godine registrirano je 9139 nezaposlenih osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 0,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 4,6 posto.

U Sisku je bez posla 2588 osoba, u Petrinji 1110 osoba, Kutini 1098 osoba, dok najmanju nezaposlenost ima Majur gdje je bez posla 56 osoba. U odnosu na isti mjesec lani, nezaposlenost je smanjena najviše u Majuru, Glini te Hrvatskoj Dubici, dok najveće povećanje nezaposlenosti bilježe u Lipovljanima, Petrinji te Donjim Kukuruzarima.

Tijekom prosinca prošle godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 587 osoba, a najviše ih je došlo iz prerađivačke industrije, javne uprave i obrane, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane kao i građevinarstva. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 576 osoba, a najviše su posao pronašli u prerađivačkoj industriji, ostalim uslužnim djelatnostima, trgovini na veliko i malo te u javnoj upravi i obrani.