Neumorni volonteri Caritasa Sisačke biskupije

Volonteri Caritasa Sisačke biskupije već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu!

Ukupno ih je kroz distribucijski centar u Sisku prošlo oko 2700, a o njihovoj snazi i požrtvovnosti govori i činjenica da je u utorak 19. siječnja samo na tom mjestu podijeljeno više od 1100 obiteljski paketa za najpotrebnije.

Volonteri su uglavnom mladi Sisačke biskupije, časne sestre iz različitih redova, svećenici, branitelji i ostali ljudi dobre volje pristigli u Sisak od Vukovara do Dubrovnika. Osobito veseli izniman angažman mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji neumorno i bespogovorno rade od ranih jutarnji do kasnih večernjih sati.  Kako kažu, svakodnevno i cjelodnevno volontiranje ih nije iscrpilo već im služi kao svojevrstan oblik terapije i oporavka od stresa i straha koji su i sami proživjeli, ali i činjenica da jedino međusobnim pomaganjem  mogu osigurati ponovni opravak stradalog područja.

Osobito veseli i činjenica da je volontiranje izrodilo brojna nova prijateljstva koja će sigurno postati temeljem budućeg djelovanja Caritasa Sisačke biskupije i jamac daljnjeg širenja lanca dobrote i djelotvorne ljubavi.