Ministar Beroš u OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je u petak Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kako bi pružio potporu ravnatelju bolnice Tomislavu Dujmenoviću, svim djelatnicima bolnice i županijskim čelnicima te se upoznao s trenutnim stanjem u bolnici i županiji.

Beroš je zahvalio svim djelatnicima i ravnatelju na trudu koji ulažu kako bi osigurali kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite. Izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo zdravstva doprinjelo redistribucijom bolesnika: „Sve zagrebačke i okolne bolnice povezane su u uvezan sustav gdje komuniciramo 24 sata dnevno. Koliko sam informiran, do sada nije bilo većih problema u transportiranju bolesnika prema drugim bolnicama. Razgovarali smo o kratkoročnim i još važnije dugoročnim planovima za revitalizaviju sisačke bolnice. Ona je do sada predstavljala značajnu zdravstvenu instituciju za ovaj kraj i tako mora biti i ubuduće. Zamolio sam, uz podršku Ministarstva i Vlade, da oni koji tu žive i osjećaju bilo i potrebe ovog naroda sugeriraju koji bi to pravci kretanja bili.“ – rekao je ministar Beroš potvrdivši daljnju potporu Ministarstva zdravstva sisačkoj bolnici.

Što se sve od razornog potresa poduzelo i u kakvom je stanju bolnica, izvjestio je ravnatelj Tomislav Dujmenović: „Započeli smo s određenim obrtničkim radovima na Odjelu oftalmologije što će nam povećati broj hospitaliziranih bolesnika za 12 kreveta, što je u ovim uvjetima ipak značajno. U traženju smo ponuda za obavljanje obrtničkih radova na zgradi kirurgije. Otprilike planiramo da bi ti radovi trajali 30-40 dana i zgrada bi se radila kat po kat. Završetak te zgrade bi značajno utjecao na poboljšanje zdravstvene zaštite naše županije. U fazi smo traženja i nadam se da ćemo vrlo brzo započeti obrtničke radove.“ Bolnici je trenutno na raspolaganju 50 bolesničkih kreveta dok je broj postupaka reduciran na trećinu, zaključio je Dujmenović.

Informacije o radu bolnice nakon potresa, kontakt brojeve te odgovore na najčešća pitanja vezana uz narudžbe, kontrole, preglede i operativne zahvate možete pronaći na internet stranici bolnice www.obs.hr/potres.