Prošloga tjedna na području PP Kutina zabilježeno 10 kaznenih djela

U razdoblju od 23. do 30. studenoga 2020. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 34 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji. Najviše, njih 10, počinjeno je na području Kutine.

Zabilježenja su dva narušavanja javnog reda i mira, po jedno  na području Petrinje i Novske, te  su prijavljena dva počinitelja. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.

Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće, od toga 12 ih se dogodilo tijekom vikenda. Najviše,  11 ih se dogodilo na području Siska, a osam na području Kutine. Od ukupnog broja evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenima u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja, neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Proteklog tjedna zabilježeno je i 17 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 17 osoba. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 76 tableta koje se nalaze na popisu droga, 30 kutija cigareta, 500 grama duhana, alkoholnog pića i prehrambene proizvode.