Zašto nedjeljom u Kutini ne radi dežurna ljekarna

Ni jedna ljekarna u Kutini nedjeljom ne radi. Zato građani u hitnim slučajevima nedjeljom po lijekove moraju ići u Sisak ili druge gradova gdje su nedjeljom organizirana dežurstva ljekarni.
Zašto su nedjeljom ljekarne zatvorene i zašto nije organizirano dežurstvo bar jedne ljekarne pitanje je koje se čulo i na sjednicama Gradskog vijeća Kutine.
Gradonačelnik Zlatko Babić objašnjava kako Grad Kutina nema gradsku ljekarnu kao što to imaju neki gradovi, uglavnom je riječ o županijskim središtima. „Kutina je nekad imala gradsku ljekarnu koja je došla u probleme otvaranjem tržišta te nije mogla izdržati privatnu konkurenciju. U Kutini sada rade tri ljekarne na četiri lokacije, riječ je o privatnim ljekarna kojima Grad ne može upravljati.“, istaknuo je gradonačelnik Kutine

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine dodao je kako je razgovarao s predstavnicima ljekarni kako bi se našlo rješenje za problem građana Kutine. „Vlasnici ljekarni imaju interes za rad nedjeljom, ali suočeni su s drugim problemom zbog kojeg ljekarne ne rade nedjeljom.“, rekao je gradonačelnik Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Ljekarne u Kutini tako će u uvjetima pandemije kad se građane poziva na odgovornost, zajedništvo i empatiju nedjeljom i dalje biti zatvorene.

dav