Uređenje ceste Gornja Jelenska-Paklenica-Voloder

Grad Popovača započeo je s obnovom nerazvrstanih cesta, ali i planovima obnove za slijedeću godinu. O toj je temi interes istaknut i na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća.

Vijećnik HSP-a Zvonimir Kondres upitao je kada će se urediti  makadamska cesta Gornja Jelenska-Paklenica-Voloder. „Tu cestu smo već na više načina pokušali realizirati, i sami i sa Hrvatskim šumama. Jako nam je važna jer bi se njezinim uređenjem povezala ova dva velika sela, a mještanima Gornje Jelenske bi se i poprilično skratio put do Kutine“ – pojasnio je Kondres.

Gradonačelnik Mišković istaknuo je kako je riječ o prometnici u dužini 4 km, koju osim lokalnog stanovništva koriste i Hrvatske šume. Rješenje tog problema intenzivno se tražilo, a  realizacija se očekuje po dobivanju  sredstava iz nacionalnog fonda.  „Pojavilo se to da ovlašteni inženjeri šumarstva su 99% zaposlenici Hrvatskih šuma, te u jednom trenutku nitko od njih nije nam htio dati suglasnost na ovaj projekt. Je li riječ o utjecaju politike ili nečem drugome ja ne znam, no, u jednom trenutku gotovo 200 tisuća kuna uloženih u ovaj projekt bilo je upitno. U zadnjem trenutku uspjeli smo pronaći tvrtku koja nije u sustavu Hrvatskih šuma i koja ima zaposlenog ovlaštenog inženjera šumarstva koji nam je potpisao potrebnu suglasnost te smo projekt uspješno prijavili 30. listopada. Ova situacija samo pokazuje da ukoliko nije riječ o utjecaju politike, onda je resorno ministarstvo napravilo veliki propust s obzirom na problem dobivanja suglasnosti.“

Projekti asfaltiranja nerazvrstanih cesta te asfaltiranja ove prometnice koja povezuje najveća naselja na području grada,  svakako će doprinijeti ugodnijem življenju  ali većoj sigurnosti prometa, stoga se u Gradu nadaju što skorijoj realizaciji.