Tomislav Trdenić osvojio visoko 5.mjesto na izboru za Vinskog gospodina

Nedavno je u Hrvatskoj, pod palicom G.E.T. Report platforme koja se bavi gastronomijom, enologijom i turizmom, po prvi puta pokrenut izbor za Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene. Svjesni činjenice da posljednjih godina vinari privlače sve veću pažnju domaće javnosti a na globalnoj sceni postaju svojevrsni ambasadori hrvatskog načina života, Tomislav Stiplošek i njegova ekipa su željeli istaknuti i nagraditi ljude koji su za to zaslužni.  Nominacije i izbor su se odvijali putem facebook grupe gdje je publika lajkovima glasala za svoje favorite, dok je žiri ocjene slao direktno uredništvu G.E.T. Reporta.

Lajkovi publike kandidatima su donijeli 50% ukupne ocjene, a ostalih 50% donijele su im ocjene žirija. Nominirani su mogli biti vinari i djelatnici vinarija koji su istaknuti u javnosti a bilo je moguće da ih nominira i publika.

Na finalnom  događanju, održanom 15.listopada u Zagrebu, nagradama, drvenim mini-skulpturicama od slavonskog hrasta, koje oblikom predstavljaju Vinsku Damu i Vinskog Gospodina, nagrađeni su slavodobitnici.

Visoko 5. Mjesto u muškoj kategoriji pripalo je Tomislavu Trdeniću iz vinarije Trdenić iz Popovače, a pobjedio je Klaudio Tomaz iz vinarije Tomaz iz Motovuna, dok je Vinskom damom proglašena Karmela Tancabel iz vinarijw Iločki podrumi iz Iloka.

Fotografija: Rene Karaman