Prošloga tjedna na području PP Kutina zabilježeno 12 kaznenih djela i 6 prometnih nesreća

U razdoblju od 26. listopada do 1. studenog na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 45 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji. Najviše, 16, ih je počinjeno na području Siska, dok je na području Kutine počinjeno 12 kaznenih djela. U navedenom razdoblju zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 14 počinitelja. Najviše, tri narušavanja zabilježena su na području Siska, a dva na području Kutine.

Na prometnicama se dogodilo 25 prometnih nesreća i to najviše, 12 na području Siska, a šest na području Kutine. U jednoj prometnoj nesreći na području Kutine vozač je bio pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama u županiji se dogodilo devet prometnih nesreća.

Proteklog tjedna zabilježeno je i 29 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 29 osoba. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 629 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, 246 kutija cigareta, 1500 grama duhana, 2000 ručno punjenih cigareta, prehrambene proizvode, alkoholna pića i 37 komada plinskog streljiva.