Počela sječa šume iznad Doma zdravlja – građani se protive i spremaju prosvjed

Iz kutinske Šumarije stigla je obavijest o sječi šume na području centra Grada Kutine. Šuma se nalazi iznad Doma zdravlja Kutina, na području između ulice kralja Zvonimira i Ulice Matije Gupca, a u neposrednoj je blizini kuća i predstavlja zelenu oazu ovoga dijela Kutine.

Stanovnici svih ulica koje se nalaze u blizini ove šume a žive u ulicama Ante Starčevića, Rudarskoj ulici, Gundulićevoj ulici, ulici Kralja Zvonimira, te Ulici Matije Gupca protive se ovoj sječi zaštićene zelene površine od strane Hrvatskih šuma koja je već počela, a nezadovoljstvo ovakvim načinom postupanja izrazit će i putem peticije, prosvjeda, te su spremni i putem odvjetnika preispitati ovakvu odluku Hrvatskih šuma.
Iz kutinske Šumarije danas je stiglo priopćenje za javnost u kojem se navodi kako je Šumarija počela sa sječom u jedinici Kutinske prigorske šume – odsjek 38a te kako se radovi izvode sukladno pravilima šumarske struke, a na temelju propisa gospodarske obnove i odobrenja šumarske inspekcije. U priopćenju su zamolili građane da ne ulaze u zonu radova kao i na samo radilište.