Osnovan Domovinski pokret Sisačko-moslavačke županije

Domovinski pokret Sisačko-moslavačke županije održao je 25.studenog u Sisku svoju Osnivačku skupštinu na kojoj je za predsjednika Domovinskog pokreta naše županije izabran Milan Brigljević. „Imamo posebno zadovoljstvo i čast da smo svjedoci osnivanja Županijske organizacije Domovinskog pokreta koja će zasigurno promijeniti političku situaciju u našoj županiji, donest će nešto novo. Najvažniji su ljudi, a mi zaista imamo iznimno kvalitetne ljude i ja uopće ne sumnjam da ćemo ostaviti veliki trag u političkom životu naše županije. Konačno se osjećamo da nismo na kraju svega, kao što smo do sada uvijek bili. Prema tome, očekujem zaista puno svjetliju budućnost političkog života u našoj županiji“, rekao je Brigljević.
Ujedno je odgovorio na pitanje kako vide svoju poziciju Domovinskog pokreta u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije. „U Županijskoj skupštini trenutno imamo dva vijećnika i u Županijskoj skupštini je situacija takva da oporba, mi smo u oporbi, da oporba nema nikakvih prava. Nije se poštovao ni Poslovnik, ni Statut, iako smo trebali imati u radnim tijelima svoje predstavnike, nemamo ih. U neka radna tijela su čak imenovani oni koji su bili optuženi za ratni zločin, a nije nitko od nas iz oporbe. Mi se borimo svim silama, trudimo se, ali mora se nešto promijeniti. Ja očekujem da će poslije ovih lokalnih izbora doći do zaista velikih promjena na našoj političkoj sceni“, kazao je Brigljević te dodaje kako je u našoj županiji do sada osnovano pet podružnica Domovinskog pokreta.
Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro podsjeća kako je Domovinski pokret utemeljen 29.veljače ove godine, dok su dozvolu za rad od nadležnog ministarstva dobili 1.travnja. „Mi smo sada ponosna stranka koja ima klub od 12 saborskih zastupnika, imamo 16 osvojenih saborskih mandata i imamo oko 120 ogranaka koje smo utemeljili diljem lijepe naše. Imamo čak interesa iz inozemstva, pomalo radimo na tome, a jučer smo krenuli sa osnivanjem županijskih podružnica. Jučer smo osnovali prvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, danas ovdje u Sisačko-moslavačke županije. Ja čestitam, koristim prigodu svima koji su se angažirali u ovom projektu i uvjeren sam da će Domovinski pokret na političkoj sceni upravo ove županije dati značajan doprinos na lokalnim izborima koji su pred nama“, kazao je Škoro.

Dodat ćemo na kraju kako su za dopredsjednike Domovinskog pokreta Sisačko-moslavačke županije izabrani izabrani Ines Simić, Petar Ćosić, Damir Markuš, Ivanka Rukavina, Mijo Ruf te Dario Šagolj, za rizničara je izabrana Iva Ivanović Šebalj, dok je za tajnika izabran Dario Knežić.