Novo prometno rješenje u centru Popovače

Na sjednici Gradskog vijeća grada Popovače aktualizirana je tema vezana uz sigurnost prometa u samom centru Popovače. Riječ je o ulici Alojzija Stepinca u kojoj se nalazi dječji vrtić, a koji od rujna pohađa gotovo 300 mališana te se u vrijeme njihova dolaska i odlaska stvara velika gužva. Ta će prometnica uskoro postati jednosmjerna, te će se tom  promjenom riješiti i  problem parkiranja.

Na postojeći problem osvrnuo se predsjednik Kluba vijećnika HSP-a Anto Žilić istaknuvši kako stanari okolnih zgrada ne parkiraju u svoja dvorišta već na parkiralište pored vrtića. „Već je nekoliko puta došlo do svađa jer djelatnici i roditelji koji dovoze djecu i dolaze po njih nemaju gdje parkirati te se stvara gužva. Postoji li mogućnost da se nekoliko mjesta obilježi te da ona budu samo za potrebe dječjeg vrtića?“ – upitao je Žilić.

Gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako je do njega već došao taj upit te da će se uskoro poduzeti i određene mjere, a samim time omogućit će se i obilježavanje parkirnih mjesta za potrebe dječjeg vrtića. „Nadam se da će ovih dana spojna cesta od ulice Alojzija Stepinca do Vinogradske biti preuzeta te da ćemo uz stvaranje uvjeta za kružni tok, odnosno jednosmjerno prometovanje, uspjeti riješiti i problem parkiranja. Jasno je da moramo zaštititi dio zemljišta koji je u vlasništvu Dječjeg vrtića ili je javni prostor namijenjen za parkiranje budući da svi stanovnici pored svojih zgrada, u dvorištima, imaju i prostor gdje mogu parkirati ali ga ne koriste kao parkiralište.“

Gradonačelnik je dodao i kako su u dvorištima smješteni ilegalno izgrađeni objekti te da se prije nekoliko godina, prilikom legalizacije zgrada predlagalo njihovo rušenje kako bi se uredilo parkiralište, no, pojedini su se stanari protivili tom prijedlogu. „Sada će se, novim prometnim rješenjem, u sklopu kojeg je obilježen novi pješački prijelaz, postavljena nova signalizacija, te za koje je već izgrađena pješačka stazu sa klupama, koševima za smeće i novom rasvjetom, a planira se i postavljanje tzv. „ležećih policajaca“, polaznici i djelatnicima dječjeg vrtića  omogućiti da nesmetano obavljaju svoje dnevne aktivnosti, a ugodnije življenje i sigurnije prometovanje imat će i ostali građani.“ – pojasnio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.