Novi istraživački programi u PP Lonjsko polje

Djelatnici Stručne službe Parka prirode Lonjsko polje osmislili su četiri zanimljiva istraživačka programa:  „Istraži i nauči prepoznati“ (za predškolce), „Okreni se oko sebe“ (za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole), „Promatraj i proučavaj živa bića“ (za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole) te „Priroda i čovjek“ (za srednjoškolce), u sklopu kojih će se koristiti novi rekviziti.

Riječ je o istraživačkom laboratoriju nabavljenom u sklopu projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“ te je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

„Nadamo se da će se do proljeća situacija s koronavirusom smiriti i da će nam se grupe vrtićanaca i školaraca vratiti u Park prirode. Za više informacija o edukativnim programima nazovite na 044 672 080“ – ističi u JU PP Lonjsko polje pozivajući građane da ih posjete i u zimsko vrijeme kada rade svakog radnog dana od 8-16h.