Nogometno igralište u Voloderu još nije u funkciji

Nakon što su prošle godine završeni radovi na rekonstrukciji nogometnog igrališta u Voloderu vrijedni više od 1,3 milijuna kuna, problemima se ne nazire kraj. Istaknuto je to tijekom Aktualnog sata na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače.

Vijećnik Rizo Mešić, predsjednik kluba vijećnika SDP-a upitao je gradonačelnika zbog čega igralište još nije u funkciji.

Gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako su se problemi pojavili pri održavanju travnjaka te trave sada gotovo da ni nema. Kako pojašnjava, s obzirom da se znači o vrlo vrijednoj investiciji, Grad je uputio dopise svim sudionicima u ovom projektu te su održani i brojni sastanci.  „Do sada se jedino očitovao projektant koji tvrdi da je sve odradio prema pravilima struke te se ne smatra odgovornim za probleme koji su se pojavili. Grad je, kako bi mogao pokrenuti određene postupke, angažirao Agronomski fakultet koji je s 20-ak mjesta uzeo uzorke tla. Temeljem provedene analize utvrdili su da ima pogrešaka i u samom projektu, a posebice u izvedbi. Sada nam slijedi zaštita investicije te ćemo zatražiti naplatu neizvršenih i loše izvršenih radova. U tijeku su pregovori sa izvođačem, trebamo sada vidjeti hoće li se od njegove strane ukloniti problemi ili ćemo aktivirati zahtjev za naplatu i pronaći drugog izvođača koji će završiti projekt.“  

Vijećnik Mešić je zaključio kako se sada po svemu sudeći nameće i pitanje izgradnje pomoćnih terena. Ovo igralište je teško za održavanje, a s obzirom da u Voloderu igra nekoliko kategorija, bez pomoćnog igrališta to mu se čini nemoguće.