Europska oznaka kvalitete za „eTwinning“ projekt „Go Greener“

Ponos svake škole su „eTwinning“ projekti koji ju predstavljaju u europskom okruženju i govore o načinu razmišljanja koji promiče suradnju, razumijevanje različitosti i suvremeno obrazovanje. OŠ „Zorke Sever“ Popovača s ponosom provodi međunarodni projekt „Go greener“, projekt ekološkog i humanitarnog  karaktera u koji su, osim ove škole, uključene i škole iz Francuske, Španjolske, Grčke i Turske.

Ovaj projekt je već dobio nacionalnu oznaku kvalitete koju dodjeljuje Nacionalna služba za podršku (NSS), a sada iz škole ističu kako se mogu pohvaliti i stečenom Europskom oznakom kvalitete („European Quality Label“ – EQL) koju dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS).

„Projekt su za dodjelu europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne službe za podršku i ta činjenica govori o kvaliteti projekta, kao i o velikom i dobro organiziranom radu učitelja i učenika koji stoji iza njega. Voditeljica projekta je Elvisa Sekulić, učiteljica matematike, a sudionici u projektu su i predmetni učitelji: Valentina Abramović Andlar, učiteljica biologije i kemije, Tamara Đurđević Filipović, učiteljica prirode i biologije, Tea Dolenčić, učiteljica engleskog jezika te ostali predmetni učitelji i razrednici od petog do osmog razreda. Čestitamo timu učitelja i učenika koji su zaslužni za stjecanje ovog važnog statusa. Radujemo se novim “eTwinning” pothvatima!“ – poručuju iz OŠ Zorke Sever.