Dobivena građevinska dozvola za novi most preko Jelenke

Na sjednici Gradskog vijeća grada Popovače aktualizirana je tema vezana uz Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz izgradnju mosta preko Jelenke. O tijeku projekta upitao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Rizo Mešić.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru vijećniku naglasio je kako sa zadovoljstvom može istaknuti da je nakon dugogodišnjih „zavrzlama“ uspješno ishođena građevinska dozvola. „Tome je prethodilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, ali i promjene u Zakona o vodama, zbog kojih građevinsku dozvolu dobivenu prije 3-4 godine nismo uspjeli aktivirati. S tim promjenama morali smo na sasvim drugi način pristupiti izradi projektne dokumentacije, odnosno formiranju parcele i dobivanju građevinske dozvole. Cilj nam je da iduće godine projekt prijavimo na natječaje iz EU i nacionalnih fondova te da prikupimo dio financijskih sredstava za izgradnju ovog mosta vrijednog preko nekoliko milijuna kuna“ – pojasnio je gradonačelnik.

Nova bi spojna cesta povezivala Sisačku sa Kolodvorskom ulicom te bi prolazila pored OŠ Zorke Sever. Izgradnjom prometnice i novog mosta preko Jelenke rasteretio bi se postojeći u Kutinskoj ulici te bi prometovanje u centru grada Popovače bilo uvelike olakšano.