Prijem policijskih vježbenika u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj 1. listopada upriličena je dodjela rješenja za 36 polaznika koji su završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020.

Polaznici su u ovu Policijsku upravu primljeni u svojstvu vježbenika i s radom su započeli istoga dana. Svi su raspoređeni na poslove granične, temeljne i prometne policije, a svoju šestomjesečnu vježbeničku praksu odraditi će u nekoliko različitih policijskih postaja, gdje će stjecati znanja i vještine.

Načelnik Policijske uprave Luka Pešut zajedno sa suradnicima zaželio je dobrodošlicu policijskim vježbenicima i čestitao im na uspješno završenom školovanju. „Policajac nije zanimanje već životni poziv“ istaknuo je Pešut. Mladim policajcima je uručio rješenja te im poručio da što bolje i kvalitetnije iskoriste znanje stečeno na Policijskoj akademiji te da se svakodnevno usavršavaju uz svoje starije kolege i mentore. Kako je policijski posao vrlo zahtjevan, načelnik im je poručio da im on sa svojim suradnicima uvijek stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

Po završetku uručenja rješenja, mladim policajcima se prigodnom molitvom obratio i policijski kapelan don Ivo Borić koji im je zaželio svu sreću u radu uz božji blagoslov.