Napreduje izgradnja tržnice

U tijeku su radovi na projektu „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela Tržnice u Popovači“. Kako ističe gradonačelnik Josip Mišković ovo je jedan od prioritetnih projekata Grada od kojeg se nije odustalo unatoč korona krizi s obzirom da lokalni poljoprivrednici svoje proizvode prodaju na kućnom pragu ili u samome centru grada, stoga će nova tržnica biti smještena na atraktivnoj lokaciji, pored Vinskog podruma.

 „Radovi idu predviđenom dinamikom, jasno, sve ovisi i o vremenskim prilikama. U zimskom periodu, zbog niskih temperatura i padalina očekujemo da će se na neko vrijeme zaustaviti vanjski radovi, ali do kraja idućeg ljeta sve će biti spremno za otvaranje“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Tržnica će se urediti na način da bude u skladu s ostatkom središta grada te će služiti za više namjena. Novouređeni tržni prostor biti će na gotovo  3500 metara kvadratnih.  Otvoreni dio tržnice, osim što će biti prodajni prostor, koristit će i za održavanje gospodarskih manifestacija, dok će se u zatvorenom prostoru, uz prodajni dio, nalaziti i dio koji će koristiti udruge.  „U pripremu projekta se krenulo prije nekoliko godina, a do realizacije je došlo upravo sada s obzirom da je Grad ostvario bespovratna sredstva od 5,1 milijun kuna od strane EU fondova, s intenzitetom potpore 100%“ – napomenuo je gradonačelnik Mišković.