40. sjednica GV Popovača održana online

40. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače koja se, kako je najavljeno, trebala održati 2. listopada u popovačkom Domu kulture, sukladno naputku Stožera civilne zaštite RH, održana je online.

Gradski su vijećnici tako usvojili niz važnih izvješća, među kojima i Izvješće  o realizaciji godišnjeg plana i izvedbenog programa rada Dječjeg vrtića Popovača za 2019./2020. godinu,  Izvješće o poslovanju Eko Moslavine d.o.o. za 2019.godinu, Izvješće o radu Gradonačelnika za siječanj-lipanj 2020.godine, te Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna grada Popovače.

Ukupni prohodi u tom periodu iznose 30.306.819 kn, a rashodi 20.698.857 kn. S obzirom da je ukupni plan prihoda za 2020.godinu 75.508.630 kn, može se zaključiti kako je unatoč tzv. korona krizi realiziran veliki broj projekata, a posebice se ističe završetak dogradnje Dječjeg vrtića Popovača.

Vijećnici su također donijeli Odluku o prihvaćanju darovanja nekretnine u vlasništvu RH i odricanju od potraživanja prema RH,  Odluku o ukidanju statusa javnog dobra u općoj upotrebi, kao i Odluku o izmjeni Odluke o naknadi predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Gradskog vijeća. Sukladno tome, predsjednik Gradskog vijeća primati će mjesečnu naknadu u iznosu od 1.750 kuna, a potpredsjednici u iznosu od 500 kuna. Naknada gradskim vijećnicima iznosit će 350 kuna po sjednici na kojoj su prisutni, dok predsjednici Vijeća mjesnih odbora za svoj rad više neće ostvarivati novčanu naknadu.

Također, donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa kojom se omogućuje novčana naknada u neto iznosu od 500 kuna mjesečno.