Županija dodijelila 600 tisuća kuna za vjerske zajednice

Na prijedlog Kulturnog vijeća Sisačko-moslavačke županije za odobravanje financijskih sredstava za prijavljene programe i projekte na Javni poziv župan Ivo Žinić donio je Odluku o dodjeli sredstava vjerskim zajednicama na području Sisačko-moslavačke županije za 2020. godinu.

Sukladno odluci 600 tisuća kuna dodjeljeno za 14 župa. S područja Moslavine 20 tisuća kuna dobila je Župa sv. Alojzija Gonzage, Popovača za sanaciju temelja župne crkve, Župa sv.Mihaela Arkanđela, Velika Ludina dobila je 40 tisuća kuna za sanaciju prostora sakristije, a isto toliko dobila je i Župa BDM Snježne Kutina za izvođenje sanacijskih i hidro-izolacijskih radova na Župnoj crkvi.

Tako se ove godine za Javne potrebe u kulturi ukupno dodjeljuje 1,2 milijuna kuna. Podsjetimo, 100 tisuća kuna dodjeljuje se jedinicama lokalne samouprave, odnosno ustanovama kojima su one osnivači. Udrugama i drugim organizacijama civilnog društva dodjeljuje se 400 tisuća kuna, a Zajednici kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije 100 tisuća kuna.