Porast broja nezaposlenih

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem srpnja ove godine u evidenciji ovog Zavoda registrirano je 9 656 nezaposlenih osoba. U usporedbi s mjesecom prije, nezaposlenost je porasla za 1,9 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 11,7 posto.

Najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2680 osoba, potom u Petrinji gdje je bez posla 1190 osoba, a u Kutini je bez posla 1178 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje su bez posla 74 osobe. U odnosu na srpanj prošle godine, nezaposlenost je povećana u svim gradovima i općinama, a najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u Jasenovcu, Lekeniku i Novskoj, dok je pad nezaposlenost zabilježen u Martinskoj Vesi, Gvozdu i Glini.

Tijekom srpnja ove godine u evidenciju nezaposlenih ušlo je 1019 osoba i to najviše iz djelatnosti obrazovanja, prerađivačke industrije, građevinarstva i administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti. Iz evidencije nezaposlenih tijekom srpnja izašle su 843 osobe, od čega je najviše posao pronašlo u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u građevinarstvu.