Porast broja nezaposlenih u Kutini, Popovači i Novskoj

Krajem srpnja 2020. godine na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Kutina evidentirano je 3.148 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec (3.058) nezaposlenost se povećala za 2,9,%. U Ispostavi Kutina (Grad Kutina) evidentirano je 1.178 nezaposlenih osoba što znači povećanje nezaposlenosti za 4,4%. U Ispostavi Novska (Grad Novska i Općine Lipovljani i Jasenovac) evidentirano je 1.265 nezaposlenih osoba što je povećanje za 1,6%, a u Ispostavi Popovača (Grad Popovača i Općina Velika Ludina) evidentirano je 705 nezaposlenih osoba što znači povećanje za 2,9%.

Prema dobnoj strukturi najviše je zastupljeno osoba od 20 do 24 godine (399), osoba od 55 – 59 godina starosti (390) i osoba od 50 – 54 godine (372).

U odnosu na srpanj prethodne godine evidentirano je povećanje nezaposlenosti za 17,1%.

Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina, u srpnju su zaposlene ukupno 183 osobe. Izvan područja koje pokriva Područni ured Kutina, zaposleno je 89 osoba, a u inozemstvu 12 osoba.

Tijekom srpnja 2020. godine poslodavci su prijavili 189 potreba za radnicima najviše u području  zdravstvene zaštite i socijalne skrbi i prerađivačke industrije.  Prema zanimanjima, u srpnju su najviše traženi administrativni službenici, doktori medicine pedijatri, drvoprerađivački radnici, ekonomski službenici, frizeri, instalateri grijanja i klimatizacije, konobari, ljevači kovina, monteri građevinskih skela, očitači brojila plina, vode i struje, odgojitelji predškolske djece, poljoprivredni tehničari, prodavači, radnici niskogradnje, radnici u održavanju, radnici za pomoć u kući, stolari, vozači lakog dostavnog vozila, vozači teretnog vozila, zidar i zubotehničari.