Ljetne aktivnosti u Kutini

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena Kutinčanima i njihovim posjetiteljima, ulazi u svoj posljednji mjesec održavanja. Ovogodišnji program ljeta uvelike kroji epidemija koronavirusa Covid-19 koja je spriječila održavanje brojnih događanja, ali je i omogućila ljubiteljima aktivnog odmora da kroz trčanje, planinarenje i bicikliranje otkriju ljepote Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora.

Naime, Turistička zajednica Grada Kutine, kao i brojne druge diljem Hrvatske, morala je otkazati mnogobrojna ljetna događanja koja su u proteklim godinama privukla veliki broj posjetitelja, no, i dalje pruža podršku lokalnim udrugama i ustanovama koje organiziraju manifestacije i programe prilagođene za manji broj posjetitelja, a tu su i brojni drugi sadržaji, istaknula je Marijana Musij voditeljica funkcionalnog marketinga i projektnog planiranja TZG Kutine. „Znamo da je priroda sad u velikom trendu i mi tu možemo ponuditi brojne sadržaje. U samom Parku prirode Lonjsko polje, gdje sa kutinske strane naši posjetitelji mogu uživati u prekrasnim pejsažima, promatranju životinja, fotosafariju. Također, Javna ustanova Parka prirode priprema vikend programe za sve svoje službene ulaze sa brojnim sadržajima i aktivnostima poput vožnje čamcima, kanuima, jahanja, vožnje u kočiji, vožnje traktorom. Sve zanimljivosti i detaljne programe možete pronaći na njihovoj web stranici”.

Za one malo pustolovnijeg duha tu je i Regionalni park Moslavačka gora. „Ona nudi sve u ovoj situaciji: bijeg u prirodu, odmor, opuštanje. Pruža šetnju, treking, vožnju biciklima, te uživanje u prekrasnim pogledima. Ono što bih preporučila za izletnike početnike, prije odlaska na Moslavačku goru neka obvezno u našem uredu preuzmu kartu radi svoje sigurnosti. Također, što se tiče propisanim mjera distanciranja, to je naravno omogućeno“ – pojasnila je Musij.

Ukoliko se posjetitelji odluče za obilazak samoga Grada, tada imaju priliku obići i upoznati kutinske znamenitosti, poput Muzeja Moslavine i etno kuće. „Isto tako naši kutinski ugostitelji uključili su se u Kutinsko ljeto te se posjetitelji i građani mogu zasladiti i rashladiti brojnim slasticama i pićima koje oni pripremaju pod nazivom „Kutinsko ljeto“ tako da to svakako preporučamo da se degustira“ – istaknula je Marijana Musij voditeljica funkcionalnog marketinga i projektnog planiranja TZG Kutine.

Svi građani željni rekreacije do 23.kolovoza imaju prilike uživati na gradskom bazenu, a mogu uživati i na teniskim terena koji su osvijetljeni te se treninzi mogu odvijati i u večernjim satima. Također, tu je i nova atletska staza, te novoouređena kuglana koja je otvorena svakoga dana do 21 sat. Grad Kutina uz kontinuirana ulaganja u destinacije za odmor i rekreaciju postaje sve poželjnija destinacija za aktivno provođenje godišnjeg odmora.

Fotografije: TZG Kutine