Još 291 slobodno mjesto za upis u srednje škole u našoj županiji

Pred nama je drugi krug upisa u srednje škole. Prijave počinju 21.kolovoza točno u podne,  a u Sisačko-moslavačkoj županiji za upis u srednje škole ostalo je još 291 mjesto.

Tehnička škola u Kutini ima 2 slobodna mjesta za industrijskog mehaničara.

U sisačkim srednjim školama ostalo je 112 slobodnih mjesta. Najviše slobodnih mjesta (49) ostalo je u Industrijsko-obrtničkoj školi za smjerove autoelektričara (15), bravara (9), automehaničara (7), CNC operater/CNC operaterka (6), autolimara (7), vodoinstalatera (3) i instalatera grijanja i klimatizacije (2).

U Strukovnoj školi slobodno je 19 mjesta i to za smjerove zidara (5), stolara (3), pomoćnog cvjećara (3), pomoćnog stolara (1), pomoćnog krojača (1), pomoćnog kuhara i slastičara (1), pomoćnog pekara (1) i modnog tehničara (3). U Srednjoj školi Viktorovac slobodno je 17 mjesta, od čega 10 za konobara, 6 za prodavača i jedno za kuhara.

U Tehničkoj školi Sisak ostalo je 12 slobodnih mjesta za ekološkog tehničara a Gimnazija Sisak u jesenskom upisnom roku ima slobodnih 15 mjesta. Jedno u jezičnoj gimnaziji i 14 u prirodoslovno-matematičkoj.

Slobodnih mjesta osim u Sisku, ostalo je i u Srednjoj školi Petrinja gdje je slobodnih mjesta ostalo za smjer cvjećar (8), prehrambeni tehničar (12), pomoćni voćar-vinogradar-vinar (3), veterinarski tehničar (6), opća gimnazija (9) te za smjer mesar (7). U glinskoj Srednjoj školi slobodnih mjesta je ostalo u smjerovima elektroinstalater (5), elektromehaničar (6) i ekonomist (3). U Srednjoj školi Topusko ostalo je 30 slobodnih mjesta i to za automehaničara (6), kuhara (2), konobara (3), slastičara (6), instalatera kućnih instalacija (8) i turističko-hotelijerskog komercijalista (5).

Srednja škola Novska za jesenski rok ima slobodnih 20 mjesta: stolar (10), bravar (6), opća gimnazija (1) i vodoinstalater (3).

Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice ima 54 slobodna mjesta. U jesenskom roku upisati se mogu za šumarskog tehničara (14), stolara (7), ekonomista (11), krojača (9) i u programu opće gimnazije ima 13 slobodnih mjesta.

Mjesta za upis, njih 9, ostalo je i u Glazbenoj školi Fran Lhotka Sisak, a 5 u Glazbenoj školi Novska.

Jesenski upisni rok u srednje škole započinje 21.kolovoza u 12 sati, kada počinje prijava obrazovnih programa. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 24. kolovoza 2020. godine, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 25. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se 28. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 1.rujna, a dostava upisnica u srednje škole je dan kasnije 2.rujna 2020. godine.

Više o upisima i popis slobodnih mjesta možete vidjeti ovdje: https://www.upisi.hr/upisi/