Izgradnja 3.faze šetnice uz Kutinicu

Unatoč korona krizi Grad Kutina nastavio je s provedbom projekata vezanih uz sport i rekreaciju. Trenutno je u tijeku izgradnja 3.faze pješačke staze uz Kutinicu.

Riječ je o dionici koja se proteže od početka Parka 56. bojne uz Tehničku školu Kutina i Sportski centar Kutina do pješačkog mosta prema gradskom bazenu gdje se odvajaju dva kraka, jedan prema bazenu i jedan prema spoju postojeće staze u ulici Hrvatskih branitelja. „Duljina ove staze je 1313 metara, širina 3 metra, a bit će izgrađena po istom standardu kao i prethodne dvije dionice. U dijelu gdje se šetnica približava vodotoku Kutinice bit će postavljena zaštitna ograda kako bi pješaci i biciklisti u ovom sportsko-rekreacijskom dijelu grada mogli se sigurno kretati“ – istaknuo je Mladen Lisak, pomoćnik pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.

Šetnica je projektirana na način da se što bolje uklopi u sam okoliš, a građanima će ponuditi i brojne popratne sadržaje poput klupa, koševa za smeće, rasvjetnih tijela. Također, s početkom sezone sadnje, posadit će se i veći broj stabala koji će uz estetku imati i zaštitnu funkciju.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić prilikom obilaska radova naglasio je kako je njihova vrijednost 2,5 milijuna kuna, a financiraju ih u jednakom omjeru Hrvatske vode i Grad Kutina.  „U slijedećoj fazi želimo urediti Park 56.bojne kako bi naši sugrađani dobili još jedno ugodno mjesto za okupljanje. Također, u suradnji sa Županijom i sufinanciranje od strane Petrokemije planiramo obnoviti i igralište kod Tehničke škole u sklopu kojeg će se izgraditi i nova atletska staza. To je projekt za koji je već u tijeku javna nabava i mislim da ćemo ga realizirati do kraja godine“ – istaknuo je gradonačelnik.

Također, radovi na izgradnji pješačkih i biciklističkih staza će se nastaviti. Naime, završetkom ove faze građani će na raspolaganju imati oko 6 km takve staze, a cilj Grada je spojiti dom u Reupušnici sa domom u Kutinskoj Slatini, odnosno Šartovcu. „Tu imamo dosta problema oko imovinsko-pravnih odnosa, ali s vremenom ćemo i to riješiti“ – naglasio je gradonačelnik Babić.

Dodajmo i kako Grad Kutina usprkos koronakrizi i smanjenju prihoda u proračunu nije odustao od većine najavljenih projekata, stoga će građani uskoro uživati i u Poučnoj stazi Turski stol koja će biti spojena sa šetnicom koja je trenutno u izgradnji.