Vatrogasci na području SMŽ odradili 1871 aktivnost vezanu uz sprječavanje bolesti COVID-19

Na području naše županije od početka aktivnosti vezanih uz  epidemiju koronavirusa, vatrogasci Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su u 1871 aktivnosti, odnosno toliki je broj njihovih izlazaka na teren u proteklih 39 dana, pojasnio je Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice naše županije.

Od 21.ožujka tako su započeli s preventivnim ophodnjama po naseljima, njih je odrađeno 1571, također, sudjelovali su i na dežurstvima na punktovima, ali i u dovozu zaštitnog materijala. U suradnji s Crvenim križom dostavljali su namirnice, a to je obavio 31 vatrogasac s 26 vozila.

Provodio se i niz drugih aktivnosti poput ispiranje cesta, dezinfekcije prostore i parkirališta, posebice onih gdje su tranzitni kamioni, a tih je intervencija bilo 65. Ukupno je u svim akcijama vezanima uz sprječavanje širenja epidemije koronavirusa sudjelovalo 3259 vatrogasaca, a 1865 puta su koristili vozila.

Brlečić podsjeća kako je evidentiran i velik broj požara otvorenog prostora. Uobičajeno je to u ovo doba godine, ali spojeno s ovom epidemijom koronavirusa može izazvati dodatne poteškoće, pa je  predloženo  da se korov može spaljivati, ali samo u kontroliranim uvjetima, stoga je i smanjen broj požara otvorenog prostora. Tako je do 28.travnja zabilježeno 416 intervencija koje se odnose na požare, te ostale tehničke intervencije.

Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županiije izuzetno je dobro organizirana, a u suradnji sa Stožerom odlično koordinira, zaključio je Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice naše županije.