U Županiji imamo 19 pacijenata pozitivnih na COVID-19, 39 osoba prekršilo mjeru samoizolacije

Na području Sisačko-moslavačke županije imamo sada devetnaest pozitivnih pacijenata. Jedna novooboljela pacijentica je djelatnica Financijske agencije u Sisku gdje imamo tri dokazano oboljele osobe i zbog toga je u tijeku proširena epidemiološka obrada glede utvrđivanja međusobne povezanosti, izvora zaraze kao i poduzimanje svih mjera u sprječavanju daljnje propagacije ove bolesti. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se pet pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Trideset i devet osoba prekršilo je mjeru samoizolacije, a ukupno je samoizolacija prekršena četrdeset i pet puta. Trideset i četiri osobe prekršile su mjeru samoizolacije jedan puta, jedna osoba je prekršila mjeru tri puta, a četiri osobe dva puta.

Najviše kršenja samoizolacije bilo je na području Policijske postaje Sisak gdje je ukupnih prekršaja četrnaest, a zatim slijede Policijska postaja Kutina sa šest kršenja. Evidentno je da je najveći broj prekršenih mjera zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući upravo u Sisku gdje je i najveći broj oboljelih od bolesti COVID-19 na području naše županije.