U Sisačko-moslavačkoj županiji trenutno 13 osoba boluje od koronavirusa

U Sisačko-moslavačkoj županiji trenutno je13 dokazano pozitivnih pacijenata na bolest COVID-19. U Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, u izolacijskoj jedinici smještena su 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju.

Voditeljica Službe za epidemiologiju Sonja Pajtlar, dr. med., spec. epidemiologije 31. ožujka zbog dva oboljela policajca obavila je epidemiološki izvid u Top Termama Topusko. Utvrđeno je da su oboljela dva policajca iz tzv. „koridora“ policijske formacije.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.