U našoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa – zasad 16 osoba ima pozitivan laboratorijski nalaz na COVID-19

Danas nema novooboljelih pacijenata od COVID-a 19, te je i dalje šesnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području. Uzeti uzorci za laboratorijsku dijagnostiku na SARS CoV2 virus kod 19 pacijenata su negativni, a 5 je još u izradi.

“Suradnja s PU Sisačko-moslavačkom je izvrsna i bez njihovog angažmana, aktivnosti i zalaganja ne bi bilo poštivanja i provedbe svih naputaka i preporuka Nacionalnog stožera u željenom obliku.

Pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući stavljeno je 5 liječnika, 15 medicinskih sestara, 1 fizioterapeut, 2 ing. med. radiologije. Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak normalno izvršava sve radne zadatke i obveze – nema ispada u funkcioniranju zdravstvenog sustava. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Apeliramo na sve kako ovo nije vrijeme za druženja već je vrijeme za dosljedno provođenje svih izdanih uputa i preporuka kako bi zajedničkim snagama spriječili daljnju propagaciju ove ozbiljne bolesti. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika” – stoji u Izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.