Stožer civilne zaštite Grada Kutine svakodnevno pomaže službenicima PP i PPP Kutina

Stožer civilne zaštite Grada Kutine od 13. ožujka započeo je s brojnim aktivnostima vezanima uz sprječavanje širenja epidemije koronavirusa. Jedna od najvažnijih aktivnosti odnosi se na svakodnevnu pomoć koji 24 pripadnika ovog stožera pružaju prometnoj i temeljnoj policiji, a nalaze se na 3 punkta, pojašnjava Damir Markuš, načelnik ovog Stožera.

„Obujam posla je dosta velik, a najodgovorniji je posao ipak u samom gradu Kutini. Pripadnici Stožera civilne zaštite obilaze trgovine, trgovačke centre i sve ostale objekte koji rade i upozoravaju građane na provođenje mjera nacionalnog stožera. Posla ima dosta, no, moram pohvaliti građane, zaista se velika većina drži propisanih mjera. Imamo jedino manjih problema vezanih uz okupljanje mladih koji se s pojavom lijepog vremena okupljaju na igralištima, no, nakon upozorenja, oni odlaze“ – ističe Markuš.

Mladen Čorak, pomoćnik načelnika Policijske postaje Kutina ističe kako je jedan od najaktivnijih kontrolnih punktova u Vidrenjaku na ŽC 3124, na samoj granici Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. „Provjeravamo sve propusnice osoba koje dolaze i izlaze s područja županije. To je sukladno odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite da se na glavnim pravcima provjerava njihova valjanost, a mi to činimo putem informacijskog sustava, te je sve umreženo. Na taj način uz valjanost propusnice vidimo i ima li osoba izrečenu mjeru samoizolacije, boluje li od koronavirusa te je li evidentirana na neki drugi način. Uz ove poslove mi radimo i sve ostale koji su u našoj ovlasti“.

„S novim najavama popuštanja mjera život građana Kutine, Popovače i Velike Ludine, na čijem području koordinira ovaj Stožer polako će se vraćati u normalu, no, ne smijemo se opuštati. Sukladno tome i dalje apeliramo na građane da čuvaju sebe i svoje zdravlje, jer će jedino na taj način sačuvati i zdravlje svojih bližnjih“ – poručuje Damir Markuš, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Kutine.