Provedite i ovaj vikend kod kuće

Policijski službenici će i ovog vikenda provoditi aktivnosti u cilju smanjenja širenja koronavirusa. Pojačano će obilaziti šetnice, igrališta, trgove i sve druge otvorene prostore kako bi se izbjeglo kršenje Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se građani okupljaju. Provjeravat će i da li tržnice, trgovine, ugostiteljski objekti i drugi pružatelji usluga poštuju mjere koje su na snazi te da li građani imaju potrebne propusnice za kretanje izvan Sisačko-moslavačke županije.

Policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da usprkos najavama o popuštanju mjera, nastave ponašati se odgovorno i slušaju preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Apeliramo na građane koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi. Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, da ne smiju izlaziti iz kuće niti dolaziti u doticaj s drugim osobama.  

Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite i dalje odgovorni i ostanite doma!