Poštujte odluke Stožera civilne zaštite i ostanite doma za vrijeme blagdana

Budući da se nadolazeći vikend obilježava blagdan Uskrsa, a i sunčani dani koji su pred nama mogli bi potaknuti građane na izlazak iz njihovih domova. Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća na obvezu pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Navedenom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima, rivama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Policijski službenici nadzirat će sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati.

Vrijeme blagdana i dolaska ljepšeg vremena u ovakvoj situaciji ne može biti izgovor da se prestanete odgovorno ponašati i pratit preporuke liječnika i epidemiologa. Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako trenutno postavljeni uvjeti života svih nas nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka, posebno preporuke  da ostanete kući, u svojim domovima, pozitivno utječete na zdravlje svih nas i utječete na duljinu trajanja ove situacije.

Kako se za Uskršnje blagdane očekuje veći broj dolazaka hrvatskih državljanina, koji privremeno i stalno žive i rade izvan zemlje, također podsjećamo da je epidemiološkim mjerama određeno da će svi građani biti upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantenu ili će morati provesti obaveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

Nadalje, dolaskom ljepšeg vremena, zamijećen je veći broj motociklista na ulicama, koji nakon zimske stanke, nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“.  Neumorno upozoravamo na opasnosti koje prijete motociklistima i savjetujemo kako vožnju učiniti što sigurnijom, no sada ih podsjećamo da svi zajedno moramo voditi računa o sebi, svojim bližnjima i široj zajednici, kako bi spriječili širenje virusa Covid-19 .

Uoči Uskrsa, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te će poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu

Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.