Obrtnici pomogli u kupnji respiratora za OB Sisak

Koronavirus na žalost nije zaobišao ni Sisačko-moslavačku županiju. Ugrozio je zdravlje građana, ali uništava i obrtništvo, još jedini preostali vitalni dio gospodarstva, no kako tijekom Domovinskog rata na prvoj crti, tako i danas na prvoj crti su obrtnici naše županije.

Unatoč svim problemima u kojima su se obrtnici zatekli, reagirali su na molbu sisačke bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ za kupnju respiratora, te su donirali iznos od 50 tisuća kuna.

Predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger istaknuo je kako će se nabavka respiratora izvršiti redovnim putem po proceduri bolnice. „Dakle, sve u dogovoru s bolnicom smo napravili, on stiže kao i ostali, ovih dana, i nadam se da će doći u prave ruke, onima kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku. Velika zahvala svim našim udruženjima, a posebice Udruženja obrtnika Petrinja, Sisak, Kutina i Novska.

Kao i mnogo puta do sada, bez obzira na nemogućnost rada velike većine njih, obrtnici su spremni pomoći, doprinoseći kvalitetnijem životu svoje zajednice. Zajedničkim snagama prijeći će i preko ovih nedaća i vratiti se još jači, za svoje gradove i svoju županiju“ – zaključuje Cvaniciger.