I ovaj vikend #OSTANITE DOMA

I ovaj vikend, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke, nastavljaju sa pojačanim aktivnostima, neumornim radom i nadzorima, vodeći računa o sigurnosti te zdravlju svih građana.

Nije vrijeme za opuštanje, te su i dalje na snazi ograničenja i mjere koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a odnose se na zabranu javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, te strogo ograničavanje zadržavanja na javnim prostorima. Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Policija poziva građane da se maksimalno prilagode trenutnoj situaciji, a iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno, te slušaju savjete stručnjaka, kako bi što prije zajedničkim snagama spriječili širenje virusa. Oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, trebaju voditi računa o tome da izbjegavaju veće skupine ljudi, održavaju socijalni razmak, te odaberu ona mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje veliki broj ljudi.

Ukoliko se svi zajedno budemo pridržavali mjera i odluka, brže će završiti i ovaj zahtjevan period u našim životima te ćemo svi zajedno opet uživati u stvarima koje nas vesele, ali ovu subotu i nedjelju ostanite doma.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i sve nas
” – poručuju iz PU sisačko-moslavačke.