Djelatnici Grada Kutine, kutinske udruge, sportaši – pomažu u vrijeme pandemije korona virusom

U vrijeme pandemije korona virusom, ali i u vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa Kutinčani prepoznaju potrebe drugih. U sklopu udruga u kojima djeluju, ali i osobno sjetili su se onih kojima je pomoć potrebna. Članovi Atletske udruge osoba s invaliditetom “ODISEJ” prvi su izašli s prijedlogom da 50% svojih sredstava koja dobivaju za aktivnosti i natjecanja od Zajednice sportskih udruga usmjere u pomoć gospodarstvu i građanima oštećenima potresom u Zagrebu, a potencijalno i cjelokupan iznos ukoliko ne bude nikakvih aktivnosti do kraja godine.

Udruge civilnog društva su se brzo nakon početka krize s korona virusom organizirale, poput Zaklade Sandra Stojić i Crvenog križa Kutina, te Udruge UNUK koji pomažu našim starijim i potrebitim sugrađanima kao najugroženijoj populaciji.

Među onima koji pomažu u situaciji krize su i djelatnici gradske uprave i ustanova koji su se sporazumom između Grada i sindikata odrekli uskrsnice te će 120.000 kn biti prenamijenjeno za smanjivanje posljedica pandemije korona virusom.
  „Imajući u vidu da teška vremena zahtijevaju donošenje odluka koje će se zasigurno manifestirati na materijalni status zaposlenika članovi sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika su pokazali solidarnost, kao što su to pokazali i tijekom krize prije nekoliko godina. Zaposlenicima Grada Kutine su prihvaćanjem prijedloga izmjena Sporazuma umanjena materijalna prava u vidu ne isplate dara u naravi povodom Uskrsnih blagdana. Sindikat je predložio da se navedena sredstva preusmjere za pomoć gospodarstvenicima na području Grada Kutine i Domu zdravlja Kutina za pomoć u nabavi zaštitne medicinske opreme naših liječnika i medicinskih sestara“ rekla je Nikolina Borić, predstavnica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Gradu Kutini.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je svim zaposlenima u sustavu Grada Kutine, udrugama, sportašima i svima koji doprinose u ovako teškim vremenima. Sindikatima je zahvalio na razumijevanju i potpori. „Samo zajedničkim naporima možemo premostiti trenutne nedaće, pomoći našim sugrađanima u ovakvoj situaciji te će biti primjer zajedništva. Na svakom je pojedincu odgovornost i poštivanje mjera prevencije kako bismo čim prije prebrodili trenutne nedaće. Ovo su vremena kada svaki pojedinac treba biti tu za zajednicu jer sada više nego ikad, naše vlastite radnje imaju utjecaj na živote svih nas“ rekao je gradonačelnik Babić.