Župan održao radni sastanak o formiranju nove mreže škola, zdravstvenom standardu i gospodarenju otpadom

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec u Topuskom su održali radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Sisačko-moslavačke županije. Jedna od tema sastanka bila je formiranje nove mreže škola, a župan je rekao kako smo sukladno određenim potrebama, ali i novonastaloj situaciji, svjesni da na području naše županije neke škole, pogotovo područne škole, imaju sve manje učenika. „To nisu vijesti koje nas raduju, no moramo racionalizirati poslovanje mreže škola i vidjeti što i na koji način napraviti vezano za naše škole u budućnosti“.

Tema je bila i problematika rada zdravstvenih ustanova na području jedinica lokalne samouprave. „Znamo da je naša županija velikim dijelom ruralna i ima određenih pitanja i tema koje su bitne za unapređenje primarne zdravstvene zaštite. Želimo razgovarati o povišenom zdravstvenom standardu. Jedinice lokalne samouprave, vi načelnici i gradonačelnici, sudjelujete u sufinanciranju određenih potreba zdravstvene zaštite“ – poručio je župan.

Župan je također dodao kako se razgovaralo i o sustavu gospodarenja otpadom i radu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje te Centra za gospodarenje otpadom Babina gora, čiji su predstavnici također nazočili sastanku.