U SMŽ nema novooboljelih od koronavirusa

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke u današnjem je izvješću istaknuo kako je u izolacijskoj jedinici OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno 5 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Navedeni pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući. Novooboljelih nema.
“Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo ih da se pridržavaju svih propisanih mjera i da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju. Neka nipošto ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).
ZA SVE STANOVNIKE ZABRANJUJE SE ZADRŽAVANJE NA JAVNIM MJESTIMA. PROVEDBU NAVEDENOG KONTROLIRAT ĆE DJELATNICI POLICIJE, HGSS-a, VATROGASACA I OSTALIH SLUŽBI TE NAVEDENO ĆE BITI SANKCIONIRANO OD STRANE NADLEŽNIH TIJELA.
Apeliramo na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti” – poručuju iz Stožera civilne zaštite SMŽ.