U Sisačko-moslavačkoj županiji 5 oboljelih od koronavirusa

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije ističe kako je u izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno 5 pacijenata kod kojih su laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne.

„Danas se provodi dezinfekcija karantenskog prostora za vozače u Brezovici. Edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i drugim u uvjetima karantene za osobe koje će na takvim zadacima raditi i dalje se provode. Svi koji se kontroliraju u Dijabetološko endokrinološkoj ambulanti u Sisku, a nisu se mogli javiti na predbilježeni pregled zbog epidemije, mogu se javiti putem maila: endokrinologija@obs.hr – u kontaktu je potrebno navesti i osobne podatke kao i terapija koja se uzima.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih strogo provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Molimo da se provode sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući“ – poručuje Roman Rosavec, načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ.