Studenti i profesori Specijalističkog poslijediplomskog studija „Priprema i provedba EU projekata“ u posjetu SMŽ

Zamjenik župana Roman Rosavec primio je u zgradi Županije u Rimskoj ulici u Sisku studente i profesore Specijalističkog poslijediplomskog studija „Priprema i provedba EU projekata“ Centra za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu.

Rosavec je gostima predočio nastojanja Sisačko-moslavačke županije upravo na području predmeta njihovog studija. U svom izlaganju naglasio je kako je upravo ova županija poznata po brojnim projektima koji se rade, provode i pripremaju iz međunarodnih i domaćih fondova. „Mi smo u Županiji, na čelu s našim županom, ustanovili da su EU fondovi jedini mogući način opstanka i prosperiteta u budućnosti. Kada se govori o EU projektima, svi to nekako sa skepsom prihvaćaju i smatraju da je to nešto za nas nedostižno. Mario Čelan muku muči sa 40 mladih stručnjaka gdje se župan odvažio zaposliti toliko mladih ljudi i daje im priliku da pokažu što znaju. Rezultat je više nego vidljiv – preko milijardu kuna pripremljenih projekata, što je sigurno za svaku pohvalu.“

Studentima i profesorima predstavljeno je 10 velikih Županijskih projekata, a domaćinima je zahvalio profesor Gojko Bežovan, koji im je i približio studij.

Na kraju prijema razmijenjeni su prigodni pokloni.