Održana Sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

Nakon sjednice županijskog Stožera civilne zaštite sa Stožerima gradova i općina održana je konferencija za medije na kojoj je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić javnost upoznao s trenutnom situacijom vezanom uz koronavirus, ali i mjerama koje se provode.

Kako je istaknuo župan, u izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak smještena su i dalje tri pacijenta kod kojih su laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne, a stotinjak osoba nalazi se u samoizolaciji.   „Danas smo ovdje načelnicima lokalnih Stožera iznijeli kako su za Odluku koja je noćas stupila na snagu, a riječ je od Odluci kojom je ograničen ili zabranjen rad određenih ustanova i ugostiteljskih objekata. Ovi putem molim i sve ugostitelje i vlasnike obrta da ju poštuju“ – rekao je župan istaknuvši kako je kako sukladno preporukama smanjen broj djelatnika u samoj Županiji ali i svim njenim ustanovama. Također,  pohvalio je rad Stožera i svih službi koje svakodnevno djeluju po pitanju zaštite građana.

Okupljenima se obratio i načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut osvrnuvši se na situaciju vezanu uz broj osoba koje su prekršile mjeru samoizolacije. „Od početka pojave korona virusa imamo 50 dojava sa 14 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Dojave su bile uglavnom od građana, policija je reagirala, te je to stavljeno pod kontrolu. Odluka koja je donešena o zabrani rada pojedinih institucija, a vezanu uz koju zasad nemamo dojava o prekršajima, iako je propisano da njeno provođenje kontorliraju Stiožeri civilne zaštite gradova i općina, naravno, da će se sukladno potrebama uključiti i policija.“

 „Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti“, zaključuju iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.