Konjogojska udruga Moslavina i ove godine planira veliki broj aktivnosti

Održana je godišnja Skupština Konjogojske udruge Moslavina na kojoj je istaknuto kako je ista u proteklom razdoblju provodila mnogobrojne aktivnosti.

Članovi udruge sudjelovali su na brojnim manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače, a u suorganizaciji s Gradom i Županijom organizirali su i sudjelovali na Županijskoj izložbi stoke u Popovači gdje su njihovi članovi osvojili većinu nagrada, a ujedno su i po prvi puta predstavljali udrugu u novim tradicionalnim moslavačkim prslucima. Bili su suorganizatori Marijanskih susreta u Potoku, hodočastili su u Mariju Bistricu, a u Gudovcu na Državnoj izložbi u dvije kategorije osvojili su nagradu za šampionsko grlo.

„Udruga je kao članica Središnjeg saveza uzgajivača konja hrvatski posavac i Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka bila prisutna na saveznim skupštinama sa svojim delegatima, a na 6. savjetovanju uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj, održanom u Kutini, sudjelovalo je 15-ak članova, a posjećen je i sajam Fiera Cavalli u Veroni“– istaknuo je predsjednik udruge Ivan Hrastović.

Također, Hrastović je zahvalio svim članovima koji su na bilo koji način pripomogli i unaprijedili rad udruge, te je sve pozvao da budu još aktivniji. Posebnu zahvalu uputio je Gradu Popovači koja financijski podupire njihov rad.

Skupštinu su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, zamjenik župana Roman Rosavec, saborski zastupnik Željko Lenart, te predstavnici prijateljskih udruga.