Četvrti potvrđeni slučaj koronovirusa u SMŽ djelatnik je bolnice iz službe za kirurgiju

Županijski Stožer civilne zaštite objavio je izvanredno Izvješće za 22. ožujka 2020. godine koje prenosimo u cjelosti:

“U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak trenutno se nalaze tri pacijenta od koji je jedan negativan i očekuje se još jedan negativan rezultat, nakon čega će taj pacijent biti otpušten na kućno liječenje i samoizolaciju.

Od jučer je dijagnosticiran novi pacijent s novim koronavirusom COVID-19. Riječ je djelatniku bolnice iz službe za kirurgiju koji je trenutno bez temperature i blaže je kliničke slike. Epidemiolozi u bolnici trenutno provode epidemiološki izvid. Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim šalju se na samoizolaciju od četrnaest dana. Također, identificirani su svi pacijenti koji su bili u kontaktu s oboljelim liječnikom. S njima je obavljen razgovor i svi su poslani u samoizolaciju.

U tijeku je čišćenje i dezinfekcija odjela na kojem je radio oboljeli liječnik te će svi pacijenti koji su preseljeni tijekom dana vratiti na odjel. Novonastala situacija u bolnici je pod kontrolom te svi odjeli i službe nastavljaju s radom.

I dalje se apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti. “