Uspješna godina za DVD Moslavačka Slatina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Moslavačka Slatina održalo je godišnju skupštinu. U Izvješću o radu istaknuli su kako broje 24 člana, a od toga 10 operativnih i 14 izvršnih djelatnih članova. „Prošle godine nismo imali požara u našem selu koji bi zahtijevali intervenciju, ali bili smo prisutni u dva navrata pri spaljivanju korova pazeći da se vatra nekontrolirano ne proširi. Društvo je dežuralo po rasporedu u svibnju – mjesecu zaštite od požara. Čistili smo spremište i premotali cijevi odnosno redovito održavali svu opremu kojom raspolažemo. Kontinuirano smo održavali okoliš oko prostora Vatrogasnog doma, a u dogovoru s mjesnim odborom sudjelovali i u čišćenju ceste prema Slatini u šumi Krč“- istaknuo je predsjednik DVD-a Moslavačka Slatina Dubravko Kovačić napomenuvši da su se članovi Društva aktivno uključili i u pripremu proslave blagdana sv. Josipa u njihovu naselju.

Iznimno zadovoljstvo DVD Moslavačka Slatina izrazio je prijemom jednog novog člana u Društvo, a ovogodišnja skupština bila je prilika i za dodjelu priznanja i odlikovanja članovima za višegodišnji angažman u Društvu među kojima se posebno ističe diploma kojom se potvrđuje pravo nošenja zlatne vatrogasne medalje Ivanu Kovačiću koji je član tog društva više od 50 godina. Pored ostalih aktivnosti obuhvaćenih planom rada za ovu godinu, Društvo planira uređenje fasade na Vatrogasnom domu i tornju.

Čestitke DVD-u Moslavačka Slatina na uspješnom radu su među ostalim gostima uputili predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres, zapovjednik Željko Ovčar te gradonačelnik Josip Mišković koji se ovom prilikom osvrnuo i na planirane investicije u ovom naselju najavivši završetak izgradnje vodovodne mreže kao i povlačenje plinske mreže.