ŠRU “Štuka” održala godišnju Skupštinu

Športska ribolovna udruga „Štuka“ Osekovo u proteklom je razdoblju realizirala niz aktivnosti među kojima se, pored sportsko- natjecateljskih, ističe i angažman članova u brojnim društvenim inicijativama na području grada Popovače.

Kako je naglasio predsjednik Vladimir Vuksan, Udruga je ispunila sve obveze prema nadležnim inistitucijama te je ribički ispit uspješno položilo 36 novih ribiča. „Nastavili smo kontinuirano raditi na uređenju prostora oko ribičke kućice na Prevalovu kao i na nabavi opreme. Uspješno smo se angažirali u organizaciji prigodnog programa povodom blagdana sv. Ane, zaštitnice sela, a s ponosnom podjećamo i na obilježavanje Međunarodnog praznika rada u okviru kojeg je, nakon više desetaka godina, u Osekovu zapaljen prigodni krijes“- naglasio je Vuksan te istaknuo odlične rezultate koje su sve kategorije Udruge izborile na natjecanju u disciplini Lov ribe na plovak povodu Dana Grada.

ŠRU Štuka odradila je i sve obveze proizašle iz partnerstva u pripremi polaganja kamena temeljca za Prijamni centar Crna roda, a uspješno je organizirala i 14. po redu manifestaciju „Susreti na rijeci Lonji“.

U okviru izvješća o radu u prošloj godini posebno je istaknut i odaziv na sve manifestacije u organizaciji gradske Turističke zajednice, ali i nabava čamca sa vanbrodskim motorom i prikolicom te obnovljene prostorije udruge u Pučkom domu. Ribočuvarska služba, istaknuto je, nije imala značajnijih problema u kontroli i nadzoru voda. U suradnji sa prijateljskom udrugom SOM Popovača, ŠRU Štuka tijekom ove godine planira porenuti malu školu ribolova.

Među ostalim gostima, ovogodišnju skupštinu Udruge pozdravili su zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te predsjednik popovačke Zajednice sportskih udruga Željko Kasik.