Skupština Radio-kluba Kutina

U protekloj godini od 29 članova u radu Radio kluba Kutina aktivno je sudjelovalo 10-ak članova što je uspjeh s obzirom na napredak tehnologije i težeg uključivanja mladih u rad najstarije udruge na području Grada Kutine. Istaknuo je to Milivoj Uroić, predsjednik Radio Kluba Kutina na godišnjoj skupštini.
Ipak, unatoč težeg uključivanja mladih oni su se ipak istaknuli sudjelovanje na smotrama Zajednice tehničke kulture, dd pet učenika troje se plasiralo na županijsko natjecanje i jedan od njih plasirao se na državno prvenstvo gdje je osvojio sedmo mjesto. U radio klubu se nadaju kako će se mladi aktivnije uključivati u rad Radio kluba s razvoje projekta GetWay kojim se povezuje Internet i radio-amaterstvo.
Radio klub aktivno je surađivao s ostalim udrugama te je bio aktivan i u brojnim manifestacijama na području Grada Kutine. Suradnja s Turističkom zajednicom grada vrlo je dobra pa radio-amateri sudjeluju u održavanju biciklijade i izložbe vina.
Uz Dan grada Kutine Radio-klub i protekle je godine organizirao, 15. godinu zaredom, natjecanje Dunja. „I ove godine okupilo se pedesetak natjecatelja na hamfestu što nas veseli jer smo rijetki od Radio klubova na razini države koji konstantno održavamo natjecanje i druženje uz podjelu priznanja i nagrada što možemo zahvaliti na podršci Zajednice tehničke kulture i Gradu Kutini. Ovo natjecanje je postalo zaštitni znak našeg Kluba kojim promoviramo naš grad i radioamaterizam ne samo u Lijepoj našoj nego i u susjednim nam državama.“, istaknuo je Milivoj Uroić, predsjednik Radio-kluba KUtina
U natjecanjima u 2019.godini nakon dužeg vremena kutinski radio-klub pojavio se i na KV natjecanju Kup HRS-a. Odradili su sedam natjecanja na UKV-u, u okviru Activiy contesta HRS-a i osvojili na razini države jedno prvo, drugo i treće mjesto u konkurenciji FM –Klubovi.
Radio-klub je protekle godine ulagao u opremu i održavanje objekata te će tako nastaviti i iduće godine.
U planu rada za 2020. godinu Radio-klub nastavit će s edukacijom članova, sudjelovati u natjecanjima te će uz Dan grada tradicionalno organizirati i Hamfest.
Robert Kolenc, izaslanik gradonačelnika Kutine pohvalio je rad Radio-kluba te je rekao kako mogu računati na suradnju s Gradom Kutinom.
Predsjednik kluba Milivoj Uroić na kraju je pozvao sve građane koji se žele uključiti u rad Radio-kluba da se mogu javiti svake srijede u prostorijama kluba u ulici A. Šenoe 2 srijedom, zimi od 18 sati, a ljeti od 20 sati.