Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Popovače

Na 34. sjednici Gradsko vijeće Popovače usvojilo je Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Popovače za projekt „Izgradnja i rekonstrukcija pješačke staze na groblju Popovača“.

Gradonačelnik Josip Mišković pojašnjava kako se radi o projektu koji je prijavljen preko LAG-a Moslavina. „Radi se o centralnoj i pomoćnim stazama koje će uvelike pomoći pristupu grobnim mjestima, a isto tako omogućiti i nastavak širenja groblja budući da je Grad prošle godine kupio dodatno zemljište. S  ovom investicijom vrijednom oko 500 tisuća kuna stvorit će se preuvjeti za ukapanje na novom dijelu groblja. Sredstva EU fondova su 350 tisuća kuna, dok je Grad u svom proračunu osigurao potrebnih 150 tisuća kuna“-pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Također, donijeta je i Izmjena Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Popovače, sukladna postojećoj zakonskoj regulativi, usvojen je Program rada i financijski plan Hrvatskog Crvenog križa za 2020. godinu, Izvješće o radu Knjižnice i čitaonice Popovača za 2019. godinu,  te Plan i program rada Knjižnice i čitaonice Popovača za ovu godinu.

Sjednica je započela Aktualnim satom, a aktualizirane su teme vezane uz Rome u Mjesnom odboru Donja Vlahinićka, kompostanu u Strušcu, obnovu Društvenog doma Stružec, radno vrijeme poslovnice Hrvatske pošte u Voloderu te osnivanje Upravnog vijeća u Komunalnim servisima.

Uoči sjednice Gradskog vijeća, vijećnici i gradski dužnosnici obišli su gradilište novog dijela Dječjeg vrtića Popovača.  Vladimir Vuksan, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a zadovoljan je viđenim: „Zgrada je u visokom stupnju izvršenja, objekt je zatvoren stolarijom, dio keramike također je postavljen, a postavljanje instalacija je u začetku. Ne skrivam zadovoljstvo, to će biti jedan predivan objekt kakav Grad Popovača i zaslužuje“. Gradonačelnik Josip Mišković  prilikom obilaska napomenuo je kako je riječ o jednoj od najvažnijih kapitalnih investicija u Gradu, započetoj u svibnju prošle godine.   „Investicija je sufinancirana od strane EU fondova u visini od 8 milijuna kuna, dok preostalih 4 milijuna kuna Grad je osigurao iz proračuna. Na licu mjesta smo se uvjerili da je vrtić u završnoj fazi, a preostaje nam još opremanje. Rok za završetak je ožujak, a ja se nadam da ćemo ga u tom roku i završiti budući da smo vezani ugovorom. Na taj ćemo način stvoriti uvjete upisa novih grupa u slijedećoj pedagoškoj godini.  Dječji vrtić trenutno pohađa 220 mališana, a od sljedeće pedagoške godine imat ćemo mogućnost upisa u još tri dodatne skupine, odnosno bit će mjesta za još 60 mališana više. Također, stvorit će se i bolji uvjeti za djecu koja pohađaju malu školu te jaslice, dobit ćemo i dvoranu te mogućnost da organiziramo radionice i poludnevni boravak djece“ – naglasio je gradonačelnik Josip Mišković.